www.yaplakal.com |
- Calcarul depus pe vasele smaltuite se inlatura cu otet cald.
- Depunerile de calcar de pe vasele in care se fierbe apa nu se mai formeaza daca in vas se pune o bucatica de marmura.
- Calcarul depus pe oale iese daca in vasul respectiv se fierb vreme indelungata coji de cartofi.
- Depunerile formate deja dispar cand in oala se fierbe otet. In cazul fierberii otetului, mirosul acestuia se scoate mai greu, motiv pentru care prefer sa folosesc otetul direct din sticla fara a-l fierbe.
- Carafa de apa se curata de calcar, daca e tinuta 24 de ore, plina cu apa si otet.
- Electrocasnicele in care se fierbe apa se curata de depunerile de calcar daca in ele se lasa o perioada de timp, functie de grosimea stratului de calcar depus, apa si otet puse in proportii egale. In pofida faptului ca in manualul de utilizare a unor electrocasnice se recomanda ca amestecul de otet sa fie tinut o jumatate de ora sau o ora, trebuie sa recunosc ca eu deobicei pun otet nediluat si il tin cat este necesar pana la inlaturarea completa a calcarului.
- Vasele din inox se curata de calcar cu otet nediluat.
- Para de la dus atacata de calcar se curata usor daca este scufundata pentru o jumatate de ora - o ora intr-un borcan cu otet.
Sursa: "Strabunica stie tot", "Formula AS" si experienta proprie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu