luni, 19 octombrie 2015

Cutitele

pinterest
  • Cutitele si foarfecele se ascut frecandu-le partile ascutite de capatul bine curatat al unei sigurante electrice.
  • Lama cutitului poate fi ascutita de fundul unei cani sau a unei farfurii de ceramica.
  • Cutitele se freaca cu putina soda amestecata cu caramida pisata sau cenusa. Pe langa faptul ca se curata bine, se fac si foarte lucioase. Cenusa de lemn sau de tigara umezita cu spirt s-a dovedit un mijloc bun pentru curatirea cutitelor si furculitelor.
  • Lamele si manerele de otel ale cutitelot se curata de pete cu zeama de lamaie si praf de caramida, pe urma se sterg cu piele de caprioara.
  • Cutitele inoxidabile se ascut mai usor, daca le tinem o jumatate de ora intr-un pahar inalt cu apa in care am dizolvat o lingura de sare.
  • Rugina de pe cutite se scoate cu o ceapa taiata in doua. Frecati-le cu partea zemoasa, lasati-le 10 minute, apoi clatiti-le cu apa calduta.

Sursa: "Strabunica stie tot", "Formula AS"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu